Westlandse Open Tuin dagen

vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni 2019

Bezoek vijf mooie bezoektuinen, in het Westland, tijdens de Open Tuin dagen op 21 en 22 juni 2018 van 10.00 -16.30u


Fiets de route en bezoek de tuinen

Tip: parkeer de auto bij de sportvelden in Naaldwijk: Hoogwerf 9, 2671 MJ Naaldwijk en fiets deze leuke route.

Of huur een fiets via www.fietsverhuurwestland.nl en start op knooppunt 45


Bezoek de 5 tuinen in willekeurige volgorde, meer informatie over de deelnemende tuinen zie hieronder:


Spirit Garden

Veelzijdig, waterpartijen, botanisch, rust, binnen/buiten, expositie, mediterraan,

koffie/thee expositie

De Spirit Garden is een oase van rust. De mensen, die onze tuin bezoeken wanen zich even in een totaal andere wereld. We hebben zowel een binnen- als buiten gedeelte. Buiten kunnen we toch genieten als het regent, want een groot gedeelte is overdekt. We proberen een mengeling te zijn tussen alledaags en on-alledaags. Denk aan botanische planten.
Als de zon schijnt, is er altijd een plekje om te zitten. Er zijn wel eens dagen, dan wil je niets. Onze tuin geeft rust, door het kabbelende water, de bijzondere paden, bloemen, bomen en af en toe een mijmer plekje.Kom genieten van al deze schoonheid.

Tuindersweg 13 2676 BD Maasdijk

www.spirit-garden.nl        

Tijdens de Westlandse Open dagen is er naast bezoek aan verschillende tuinen, In de Spirit Garden een expositie van CIN3HANDMADEGIFTS. Cindy en Joke zijn enthousiaste creatieve vrouwen. Cindy versiert bestaande vazen met engelengeduld en geeft ze weer een nieuwe look. Joke maakt prachtige plankjes en doet dit ook in opdracht naar aanleiding van foto’s en/of andere afbeeldingen. Het is zeker de moeite waard om dit te zien of dan wel iets te kopen als cadeautje. Joke en Cindy zijn er deze dagen ook, zodat u altijd vragen kunt stellen.
Graag tot ziens in de Spirit Garden.   


de Hoofven

Een tuin van 5000m2 groot met een vijver, slingerpaadjes, veelzijdig, liefhebberstuin, kas (van 500m2) met subtropische gewassen

Oudecampseweg 22A 2678 KP De Lier


Sunsister

Grootste collectie salvia´s van Nederland, bijzondere tuinplanten, verkoop

Grote Woerdlaan 29 2671 CM Naaldwijk

www.sunsister.nl

Tussen de grote Westlandse kwekerijen met groenten en snijbloemen, is kwekerij Sunsister van AnneMarie van Mil een vreemde eend in de bijt. In haar kas groeien maar liefst 200 verschillende salvia’s en zo’n 50 andere niet-alledaagse bloeiende tuinplanten. Alles uit eigen stek en zaad. Het zijn echte blikvangers voor in de tuin of op het balkon. De keuze van de planten gaat AnneMarie goed af. ”Ik heb, denk ik, een oog voor bijzonderheden.” (uit Groei en Bloei mei 2017)


de Pluktuin

Theetuin, Cottage Gardens, boomgaard, binnentuin, nutstuin, borders en priëlen, expositie, winkel koffie/thee

Kleine Achterweg 28 2671 LT Naaldwijk

www.depluktuin.nl

De Pluktuin is sinds 1995 een rustpunt in het hart van het drukke Westland. Aan de rand van gemeente Naaldwijk gelegen, een tuin van ruim 4000 meter. Deze tuin is aangelegd in Engelse sferen het type cottage gardens. De tuin is verdeeld in meerdere kleine tuinen die samen weer een geheel vormen. Van de intieme boomgaard wandelt u via de kleurrijke borders met veel verschillende vaste planten richting de tuinkamers en nutstuin. Laat u verrassen door de verschillende doorkijken, hoekjes en vele zitjes in de tuin. Naast deze tuinen buiten is een Binnen Tuin gecreëerd in een gedeelte van de originele kassen van de voormalige kwekerij. Hier staan de vijg en olijf te pronken tussen de passiebloem en de klimmende windes. In de Serre van de tuin heeft het Natuur Atelier haar winkel en workshopruimte. Koffie en thee met lekkernijen worden geschonken in de Serre. Een High Tea en lunch volgens afspraak behoren ook tot de mogelijkheden. In de Thee Kamer wordt iedere twee maanden een expositie verzorgt door verschillende kunstenaars. Een bezoekje aan de Pluktuin is in ieder seizoen verrassend. Van het voorjaar tot het najaar kunt u genieten van deze sfeervolle seizoenstuin.

zie verder op deze site