Klik op deze link naar de site van het Natuur Atelier voor onze activiteiten in 2019


Activiteiten 2018:

Winterfeelings

Beleef de seizoenen in de Pluktuin en het Natuur Atelier


vrijdag 5 januari 

Kidsworkshop vogelarrangement maken. Met mozaiek en lekkers voor de vogels maken we een leuke decoratie. De hele dag kun je bij ons terecht tussen 10.00-16.00uur. Prijs per kind €4,50

zaterdag 6 januari geopend van 10.00-16.30u

Zin in een Winterse High Tea? Geniet ervan op onze eerste open zaterdag in het nieuwe jaar. Prijs p.p. € 21,50 tot uiterlijk 3 dagen van te voren reserveren.

zaterdag 3 februari geopend van 10.00-16.30u + winterwandeltocht 5 - 10 - 15km

Tevens  kan er weer gewandeld worden vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke winterse lekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende erwtensoep voor uw klaar. Het is heerlijk en gezond om in het winter buiten te zijn, lekker in beweging! U kunt starten tussen 9.30-13.00u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke winerse dag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via  06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

+ Georgina de Bode is aanwezig bij haar expositie in de Thee Kamer + Ook geopend op 3 februari: de Oude Meuk,

in en verkoop van oude en gebruikte materialen zoals kasten, tafels, elpees, zink en meer! Open van 9.00-16.00u achter de Pluktuin, voor meer informatie 06 25537502


Lentekriebels


donderdag 1 maart Kindervakantiearrangement  13.30 en 15.00u

Kinderen, vaders/moeders en opa’s/ oma’s opgelet, heb je donderdag in de vakantie nog niets te doen? We gaan iets leuks maken voor het voorjaar, met bolletjes. Ben je tussen de 4 en 14 jaar en lijkt het je een leuk idee, geef je dan op via info@natuuratelierwestland.nl  of 06 42 321 321 . De workshop duurt ongeveer een uur, je kan starten tussen 13.30-15.00u, de prijs is €4,50 per kind, inclusief limonade en wat lekkers. Vrijdagmiddag 3 maart, Kleine Achterweg 28 Naaldwijk.

Zaterdag 3 maart geopend van 10.00-16.30u


donderdag t/m zaterdag 5-7 april te gast in de tuin:

"Klei je blij" Helga van der Schoor, verbeelingen in keramiek, handgevormd aardewerk, gebruiksgoed (tevens demonstratie).


zaterdag 7 april zijn wij  ook geopend van 10.00-16.30u:

geniet van de mooie lentetuin, neem een kijkje bij de Ouwe Meuk: tweedehands en brocante (zie 3 febr) en ontmoet in de middag Trudy Huis voor haar expositie in onze Thee Kamerzaterdag 21 april 10.00u varen en bloemschikken... tegelijk!

nog 2 plaatsen vrij, volgende vaartocht met bloemschikken vrijdagavond 22 juni

Varen en bloemschikken met rondvaart de Gantel en het Natuur Atelier!

Een leuke ochtend  uit:

Varend door het Westland, met een steeds veranderend uitzicht. Tijdens deze vaartocht volg je een workshop bloemschikken onder leiding van Marja van het Natuur Atelier.

De ochtend ziet er als volgt uit: we verwachten je om 9.45u bij de opstapplaats  van de boot in Monster. Je wordt op de boot ontvangen met een kopje koffie of thee. Om 10.00u zal de boot vetrekken. Tijdens deze tocht verteld schipper Johan meerdere wetenswaardigheden over de omgeving waar je langs vaart. En de workshop gaat beginnen. Er wordt een leuke bloemschikking gemaakt waar je lang plezier van hebt. De basis van diverse takken is blijvend en de bloemen die we erin gaan verwerken kan iedere keer opnieuw vervangen worden met verse bloemen.  Tussendoor schenken we nogmaals een  kopje koffie of thee met een lekkernij. De prijs is €32.50p.p. Voor meer informatie of inschrijven  06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en emailadres. Na inschrijving ontvang je de complete informatie. www.rondvaartbedrijfdegantel.nl    www.natuuratelierwestland.nl

zaterdag 5 geopend van 10.00-16.30u

+ tevens geopend de Ouwe Meuk met brocante en tweedehands zoals zinken teilen, kastjes, aardewerk en meer

+ aanwezig bij haar expositie in de Thee Kamer Sarie Talsma


zaterdag 12 mei geopend van 10.00-16.30 uur

zie hieronder onze acitiviteiten op 11 en 12 mei zoals de fietstocht en de gasten in de tuin!

vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei Fietstocht door het Westland

FIETSTOCHT: ‘BOS EN STRAND IN HET WESTLAND ‘ 11 EN 12 MEI.

Het is weer zover!

De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag: 11 en 12 mei organiseren Marja Grootenboer van het Natuur Atelier en Alice Daalhof alweer voor de 5e keer een leuke fietstocht voor iedereen.

Op de fiets kom je langs de mooiste plekjes van het Westland en omgeving. De afwisselende natuur zoals de zee met zijn uitgestrekte duingebied, diverse parken, bossen en andere verrassende plekken, maken dat u zich geen moment verveelt. Bovendien zijn er langs de route diverse leuke locaties voor een kopje koffie of een lekkere lunch.

De start is bij de Pluktuin aan de Kleine Achterweg in Naaldwijk waar u de route in ontvangst neemt. U kunt kiezen voor een route van 25km of 40km. Starten kan tussen 10.00 uur en 13.30 uur. Starten kan ook in Kijkduin en Hoek van Holland: bel 06 42 321 321 en ontvang de route via email.

Voor u op de fiets stapt, begint u deze dag natuurlijk met een kopje koffie/ thee of limonade met wat lekkers erbij . De kosten van dit rondje Westland zijn €5,00 voor volwassenen en €4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Vooraf opgeven kan via info@natuuratelierwestland.nl, ovv uw naam, telefoonnummer en emailadres. Voor meer informatie www.natuuratelierwestland.nl of op facebook “Fietstochten Westland”.

www.fietstverhuurwestland.nl (700m vanaf de Pluktuin)

Komt u met de auto inclusief fietsendrager? Wij verzoeken u om uw auto te parkeren op de Woonboulevard van Naaldwijk aan de Bosweg. Volg de onderstaande route naar de tuin 700m om de fietstocht te starten:

Route vanaf de woonboulevard: Via de Kwantum verlaat u het parkeerterrein, RA, einde LA en direct RA Industriestraat, einde weg oversteken LA Grote Woerdlaan. Rotonde 2e afslag RA, Zand en Waterweg, RA Blauwe Vinvis. einde weg LA Stille Oceaan. Na ongeveer 150m afstappen, ingang de Pluktuin/ het Natuur Atelier met de fiets over talud.
vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei te gast in de tuin:

Sari Valstar met Magenta voor Schoonheid en kunst:

Voor natuurzuivere huidverzorging.van dr. Hauschka:

Natuurcosmetica komt van binnenuit. Het raakt je innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het product met een uniek verzorgingsconcept, dat het zelfherstellende vermogen van je huid ondersteunt. Heilzame planten uit de Wala tuinen en vrije natuur, die hun natuurlijke krachten behouden, en wordt doorgegeven aan de producten. Volledig dierproefvrij.

Ik werk in mijn praktijk met verschillende schoonheidsbehandelingen volgens de dr.hauschka behandelmethode. Deze zijn zijn een weldaad voor lichaam en en geest. http://sari-magenta.nl

vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei te gast in de tuin:

de Splintergroep, glaskunst

De Splintergroep is een vereniging van vrijwilligers die van glas allerlei kunstobjecten maakt . De groep bestaat al meer dan 30 jaar. Het atelier is in het parochiehuis Sint Jan Herenstraat 162 te Wateringen.

Er wordt gewerkt in verschillende technieken, zoals glas-in-lood, Tiffany en schilderen op glas.

De objecten worden verkocht ten bate van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Deze projecten worden elk jaar zorgvuldig uitgekozen. Voor 2018 is dit:

Peru, st. Vilcabamba www.vicabamba.nl

Oecraine, St.Timea www.stichtingtimea.nl

U kunt ons vaak vinden in de regio als er evenementen zijn. Ons atelier kunt u bezoeken elke dinsdag van 09.00 tot 16.00 u. Op donderdagavond zijn we open van 19.00 tot 22.00 u. U ziet ons daar aan het werk. Dan kunt u uw wensen kenbaar maken.


Tevens te gast:

Ada Troost met handgemaakte kaarten, aquarellen en meer...Zomertijd


donderdag en vrijdag 24+25 mei te gast in de tuin:

Bij Cora - voor creatieve workshops in het Westland.

Verkoop van krijtverf van Made@home, ornament mallen en grote deco stempels van Iron orchid designs,

en diverse grote en kleine sjablonen.

Diverse workshops, met oa. krijtverf, roestverf, en structure paint.

Kijk eens op mijn website voor de workshop agenda en de webshop

https://bijcora.nl

donderdag 31 mei te gast in de tuin:

Praktijk Stigter, Take it easy, handgemaakt met natuurlijke producten

Al jong leerde ik van mijn tantes kruidenolie maken vanuit de natuur. Ondertussen heb ik dit uitgebreid tot een heel assortiment verzorgingsproducten, voor baby tot bejaard. Daarnaast pluk en droog ik ook mijn eigen thee.


Op 160 m2 grond op een rustig plekje aan de rand van het dorpje Heerjansdam groeien de kruiden voor Take it Easy. www.praktijkstigter.nlzaterdag 2 juni zijn wij geopend van 10.00-16.30u

+ ook geopend: de Ouwe Meuk: brocante en tweedehands zoals zinken teilen, kastjes, aardewerk en meer...!

+ aanwezig bij haar expositie in de Thee Kamer Sarie Talsmadonderdag en vrijdag 7 + 8 juni te gast in de tuin:


Helga van der Schoor; "brei je blij" Sinds mijn jonge jaren liefde voor het garen.


Plezier met een draadje in de breedste zin. Haken, breien, macramé, punniken, enz. Heb je probleem met patroonlezen of wil je weten wat er nu eigenlijk allemaal op het etiket staat?


Of breng je eigen handwerk mee en haak aan in deze mooie omgeving.


donderdag en vrijdag 14 + 15 juni te gast in de tuin:

het Brocantehuisje, uit Honselersdijk, met brocante, serviezen, tafelkleden en meer!


donderdag en vrijdag 21 + 22 juni Open Tuindagen

> klik hier voor meer informatie <

Vrijdag 22 juni 19.30u Zomeravondvaartocht

Rond de langste dag gaan we een tocht maken met een boot door het Westland.

Tijdens deze tocht gaat u een kleine bloemrijke schikking maken, nadat deze schikking staat te pronken geniet u van een hapje en een drankje al varend door het Westland.

Rond 22.00u meert de boot weer aan en met je bloemschikking keer je weer huiswaarts.

Opstapplaats Monster, prijs per persoon € 32,50 opgeven via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nlzaterdag 7 juli zijn wij geopend van 10.00-16.30uur

zaterdag 14 juli Open Imkerijdag 10.00-16.30u

In het weekend van 14 en 15 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Op zaterdag 14 juli bent u van harte welkom in de Pluktuin aan de Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk.  Enthousiaste imkers van o.a. imkervereniging Midden Delfland vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij deze mooie hobby….


zaterdag 14 juli te gast in de tuin:

Praktijk Stigter met Take it Easy: zie 31 mei


Donderdag in juli  en augustus (alleen in de zomervakantie)

Vaartocht met watertaxi door Naaldwijk met een stop bij 'de Pluktuin'

Opstapplaats: Sportcentrum de Pijl, Bachlaan, 2-3, 2671 TJ Naaldwijk

Tijd: 13.30 uur - ongeveer 16.30u

Prijs vaartocht: € 10,00 p.p. Koffie en huisgemaakte cake vanaf € 2,75 p.p.

Reserveren verplicht! Tel 0174 629240 (=rondvaart Westland)

juli en augustus kidsvakantiearrangement

In de zomervakantie iedere donderdag en vrijdag kindervakantiearrangement: speurtocht, drinken met een lekkernij  en aansluitend boeketje schikken 

€ 6,95 per kind    (indien u met meer als 4 kinderen komt graag aanmelden)

zaterdag 4 augustus zijn wij geopend van 10.00-16.30u


donderdag en vrijdag 23 + 24 augustus te gast in de tuin:

de Splintergroep, zie 12 mei


donderdag, vrijdag 30+31-8 en zaterdag 1 sept. gast in de tuin:

Marijke Faasse: Senteurs et Couleurs


zaterdag 1 september zijn wij geopend van 10.00-16.30u


donderdag t/m zaterdag 13,14 en 15 september Nazomerfietstocht: Westlands roem in wit en blauw...

NAZOMER FIETSTOCHT; WESTLANDS ROEM IN WIT EN BLAUW.

Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 september organiseren Marja Grootenboer van het Natuur Atelier en Alice Daalhof volgens inmiddels goede traditie weer een leuke fietstocht.

U kunt dit keer dus zelfs uit drie data kiezen om deze nazomer fietstocht te fietsen.

En wat is mooier om in deze tijd van het jaar als thema de Westlandse druif te kiezen. Westlands Roem zoals de druif uit deze omgeving ook wel genoemd wordt is nu vol en rijp, heerlijk van smaak en de oogst is in volle gang,

Op de afwisselende route fietst u langs diverse overgebleven druivenmuren, tuinderslaantjes en vaarten. Bovendien is er volop gelegenheid om op diverse authentieke plekjes te proeven, te ervaren, te genieten en zo meer over de deze ‘superfood’ van de streek te weten te komen. Zo leidt de route oa langs Druivenkwekerij ‘Nieuw Tuinzight’, via Historische Druivenkwekerij ‘Sonnehoeck’ naar het Themapark ‘de Westlandse Druif’, en wanneer u de 25 km route fietst langs het Westlands Museum

De start is bij ‘de Pluktuin’ aan Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk waar u de route in ontvangst neemt. U kunt kiezen voor een route van 25km of 40 km   

Starten kan tussen 10.00 uur en 14.00 uur Voor u op de fiets stapt, begint u deze dag natuurlijk met een kopje koffie/ thee of limonade met wat lekkers erbij. Bij Nieuw Tuinzicht krijgt u een heerlijke verrassing mee en bij de andere adressen kunt op eigen gelegenheid iets lekkers bestellen.

De kosten van dit rondje ‘Westlands Roem in wit en blauw’ zijn: €7,50

Vooraf opgeven is mogelijk (maar niet verplicht) via info@natuuratelierwestland.nl, ovv naam, telefoonnummer en emailadres. Voor meer informatie www.natuuratelierwestland.nl 06 42 321 321 of op facebook “Fietstochten Westland”.


vrijdag 14 september te gast in de tuin:

Sari Valstar met Magenta voor Schoonheid en kunst:

Voor natuurzuivere huidverzorging van dr. Hauschka: Natuurcosmetica komt van binnenuit. Het raakt je innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het product met een uniek verzorgingsconcept, dat het zelfherstellende vermogen van je huid ondersteunt. Heilzame planten uit de Wala tuinen en vrije natuur, die hun natuurlijke krachten behouden, en wordt doorgegeven aan de producten. Volledig dierproefvrij. Ik werk in mijn praktijk met verschillende schoonheidsbehandelingen volgens de dr.hauschka behandelmethode. Deze zijn zijn een weldaad voor lichaam en en geest.


Herfstmarkt


vrijdag en zaterdag 5 en 6 oktober te gast in de tuin: 

Geertje Breit, Gea Steenks breit en haakt al vele jaren heel veel mooie poncho's, vesten, knuffels, tassen. Hoeveel wol dat er al door haar handen is gegaan weten we niet, maar we denken in kilometers! Al deze mooie breisels en haakwerken zijn deze dagen te koop in de Pluktuin. Hierbij steunt u nog het goede doel, de volledige opbrengst is bestemd voor East African Care. Een goeddraaiend particulier project in Kenia. Heel veel kinderen in Kenia kennen Gea als die lieve breiende mevrouw uit Nederland, die al veel heeft betekend voor hen!


zaterdag 6 oktober geopend van 10.00-16.30u


vrijdag 26 oktober 13.30 en 15.00uu Herfstactiviteit voor kids

Vrijdagmiddag kunnen de kids aan de slag.  We maken iets leuks  met diverse materialen in herfstsferen.  Vanaf 13.30u begint de eerste ronde deze is inmiddels volgeboeket. Er is nog plaats om 15.00u, prijs p.p.  € 4,50. Leeftijd ongeveer 4 t/m 12 jaar. Van te voren opgeven,  Graag  onder begeleiding van een volwassene


zaterdag 3 november najaarswandeling met pompoensoep

Op zaterdag 3 november kan er weer gewandeld worden vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke najaarslekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende pompoensoep met een vleugje paprika, voor uw klaar. Het is heerlijk om in het najaar buiten te zijn. Ruik de geur van afgevallen blad, beleef de herfst. En daarnaast is het ook heel gezond om al wandelend in beweging te zijn. U kunt starten tussen 9.30-13.00u in de Pluktuin te Naaldwijk.

De kosten van deze heerlijke najaarsdag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via  06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

donderdag en vrijdag 8 + 9 november te gast in de tuin:

Helga van der Schoor met "Klei je blij" verbeeldingen in keramiek, 

Handgevormd aardewerk, gebruiksgoed (tevens demonstratie).


Winterfeelingszaterdag 1 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 8 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 15 december geopend van 10.00-16.30u


Kijk voor onze workshops bij de workshopagenda!!Geef u voor bovenstaande activiteiten op telefonisch 06 42 321 321 of via email: info@natuuratelierwestland.nl